Fashion

De Italiaanse fashion industrie draait. Ze staat haar mannetje wereldwijd. Dus hoe slecht ze ook zijn in eerlijk doen, als het erop aankomt van iemand te impressioneren met je kleding, dan zijn de Italiaanse modehuizen plots even efficïent als de Duitse autoconstructeurs.

Luchthavens

Er zijn er drie in Milaan. De originele dicht bij het centrum, genaamd Linate. Dan een nieuwe rond het nieuwe millenium gebouw, maar ver weg van het centrum. Daar is er ook een verschil tussen de mooie terminal en terminal gebruikt voor de low cost maatschappijen. En dan is er nog Bergamo.

Centraal station

Vanop iedere luchthaven heb je een goede busverbinding naar het centraal station. Het centraal station is een heel groot imposant gebouw.

Japan

Het was op de trein van Genua naar Milaan dat ik sprak met een jonge Italiaanse ingenieur. Hij vond Japanse strenge regels heel aantrekkelijk. Hij keek echt op naar dat militarisme.

Autogrill

Dit is een multinational gespecialiseerd in het grillen van automobilisten op snelwegen. Ze kunnen nergens anders heen en moeten dus veel geld betalen voor grote rommel als ze willen eten of drinken. Dit bedrijf was oorspronkelijk een Italiaans staatsbedrijf tot de familie Benetton het on handen kreeg rond 1996. Door de jaren heen zijn ze zich ook gaan toeleggen op het grillen van passagiers op luchthavens. Hoe dan ook het recept is telkens hetzelfde. Je bekomt de concessie van de overheid en ik handelen met overheden zijn ze goed. Het hele punt is wel dat je U in de horeca zeker niet mag blootstellen aan concurrentie. U moet hoge prijzen hanteren voor lage kwaliteit. Dat kan alleen als je de klant in je macht hebt door een ligging die daarvoor geschikt is. Ontwijken van belastingen is ook een Italiaanse specialiteit. Logisch dat de goede Italiaanse familie het wel zag zitten om die bedrijf over te nemen. Het is een goed leven voor de mensen in het bedrijf, maar de klant is zeker geen koning.

D

De

C

In

C

H

OMilaan

2747.com - Up