Democratie

In het Katholiek onderwijs in Antwerpen in de jaren 1980 werd gezegd dat Het Oude Griekenland de geboorteplaats is van de democratie. Dertig jaar later las ik ergens dat bijna 90 procent van de bevolking in Athene slaaf waren. Dat deed de wenkbrouwen fronsen, want die twee zaken zijn niet compatibel. Wat me ook opvalt is dat als je naar landen zoals Azerbaijan kijkt, ongeveer 10 procent van de gevolking geniet van de olierijkdommen van het land, terwijl de overige 90 procent arm is. Ik verdenk dus ook het klassieke Griekenland ervan een soort slecht regime geweest te zijn.
Toen ik rechten studeerde in Antwerpen kwam te weten dat in ons Burgerlijk Wetboek de principes zijn opgenomen dat ieder kind een erfrecht heeft van zijn ouders. Niet alles gaat naar de oudste bijvoorbeeld. Er werd toen gezegd dat de gelijkheid zou voortkomen uit Viking invloeden in het recht in Vlaanderen.
In West-Europa is heel wat democratie, en ik denk dat de oorsprong ervan in Scandinaviƫ moet gevonden worden.
In een Frans bedrijf ben ik als hoger op de ladder te vertrouwen als je de leugens van je gelijken kan verdoezelen tegenover het gepeupel en de buitenwereld.
In het Noorden heeft een leider het respect van zijn ondergeschikten, omdat hij in de realiteit open en transparant de juiste beslissingen neemt.
In Hannover bemerkte ik over de vorst "de leider van zijn trouw volk".

Lyccabetus

Tot aan Syntagma plein, chique buurt. Mooi uitzicht vanop de berg Lycabbetus en leuke bar-restaurant.

Syntagma plein

De metro is hier. Er zijn 5-sterren hotels.

S

H

T

H

LGedachtenwereld
 Athens

2747.com - Up