Rubens

Zijn vader was een protestant en is naar Duitsland gevlucht. Toen Rubens nog jong was is zijn vader daar overleden. De moeder is dan teruggekeerd naar haar familie in Antwerpen, nadat ze zich bekeerde tot het Katholicisme.

De val van Antwerpen in 1575

Omdat de Spaanjaarden hier binnen gevallen zijn.

Gevaert

Was Vlaams. Heeft bijgedragen voor de bouw van een school aan de Kasteelpleinstraat.

Minerva

Ze bouwden auto's in Antwerpen. Eén van de mannen die Rolls Royce hebben opgestart was begonnen als soort Minerva dealer.

Leon Stampe

Luchtvaartgeschiedenis op de luchthaven van Deurne in Antwerpen.

Zillion

Supermoderne discotheek.

Jezuiëten

Ze zijn in Antwerpen met scholen en een universiteit. Het idee is dat ze elkaar steunen. En ze doen zich samen slimmer voor dan de rest. Ze gaan ervan uit dat ze het samen beter weten. Het is geen individuele wijsheid. Ze doen elkaar na.

CVP

Heeft jarenlang veel macht gehad in Vlaanderen. Het idee is van de dingen anders voor te stellen dan ze echt zijn.

Onderdrukking

De mensen zijn hier gewoon van onderdrukt te worden. Kwaad worden en zich groot voordoen door de onderdrukker hebben steeds en daarbij de waarheid geweld aandoen en ze in zijn voordeel te draaien, hebben indruk gemaakt op de onderdrukten.

Gaston Berghman


Van Gaston & Leo. Hij was de brains. Hij werkte 's nachts als hij door niets of niemand gestoord werd. En daarna moest het bloed uit zijn hersenen. Dan dronk hij al eens een glaasje alcohol. Ze spraken plat Antwerps en waren daarom niet welkom bij de openbare televisie. Doch met de komst van VTM werden ze aldaar met open armen ontvangen.Gedachtenwereld
Antwerpen

2747.com - Up